Gullivers

V mládežnických kategoriích (netýká se letní přípravy dorostu, juniorů a mužů) budou probíhat tréninky do středy 29.6.2022 včetně. Ve čtvrtek 30.6.2022 se již tréninky nekonají.

Během velikonočních prázdnin (6.-10.4.2023) jsou až na výjimky veškeré mládežnické tréninky zrušeny.

Gullivers.

Florbalový klub Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

Naposled doma. Gulliveři přivítají v brněnském derby Hattrick

Základní část se chvátajícím tempem blíží ke svému konci a Gulls tak čeká jejich poslední domácí vystoupení v rámci 26 kol trvajícího kolotoče. V něm čeká VUT druhé brněnské derby ročníku, když svěřenci Jaroslava Čížka přivítají Hattrick.

Gulliveři už mají jistou účast v play-off a zároveň nemohou skončit hůře, jak sedmí. Souboj o účast v TOP6 a tedy přímý postup do čtvrtfinále je však stále velmi vyrovnaný, když mají na dvě místa stále šanci Gulliveři, Chomutov i Hradec Králové. Pátým Gulls nicméně k jistotě stačí tři body ze dvou zbývajících utkání základní části a svůj nejlepší výsledek historie mohou stvrdit už v zápase proti Hattricku.

Ten se v letošní sezóně dlouhodobě pohyboval na hraně samotného postupu do play-off, když dokázal rozdávat body i v zápasech, kde byl jasným papírovým favoritem. Družina Simona Šišky se však bojům o záchranu vyhne, když si postup do vyřazovacích bojů zajistila v minulém kole proti Chomutovu. Hattrick tak momentálně drží sérii tří vítězství v řadě a do derby může jít s naprosto čistou hlavou. Sezóna se tak pro tým z Lesné může ještě vyvinout úplně jiným směrem, než je deváté místo. Stačí vzpomenout na loňskou jízdu Kladna z předkola až do baráže o Superligu, kde mu k postupu chyběl jeden gól.

První vzájemný duel ročníku dokázali uzmout svěřenci Jaroslava Čížka, kteří na půdě Hattricku zvítězili 5:1. V polovině listopadu rozhodla hlavně druhá třetina, kterou Gulls vyhráli 3:0 a položily dobrý základ pro tříbodové vítězství. Dobré základy má i závěr základní části, do kterého jdou Gulliveři s výhrami nad Startem98 a Znojmem v zádech. Družina kolem Arnošta Nechvátala a spol. v posledních kolech navíc výrazně vylepšila své přesilovky, která se svou úspěšností vyšplhala na 25 %. Početní výhoda Gulls přitom ve většině sezóna patřila k těm nejslabším v celé soutěži.

Poslední brněnské derby sezóny startuje na VUT v neděli v 17 hodin.
Textový online přenos
Video online přenos