Gullivers

V mládežnických kategoriích (netýká se letní přípravy dorostu, juniorů a mužů) budou probíhat tréninky do středy 29.6.2022 včetně. Ve čtvrtek 30.6.2022 se již tréninky nekonají.

Během velikonočních prázdnin (6.-10.4.2023) jsou až na výjimky veškeré mládežnické tréninky zrušeny.

Gullivers.

Florbalový klub Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

Jde do tuhého. Gulliveři jedou do Znojma

Do konce základní části 1. ligy už zbývají pouhá tři utkání a situace kolem přímého postupu do čtvrtfinále je stále velmi vyrovnaná.

Svěřenci Jaroslava Čížka jsou stále pátí, když mají stejně bodů, jako šestý Chomutov a na sedmé Znojmo a Hradec mají náskok čtyř bodů. K jistotě alespoň šesté příčky tak bezpodmínečně stačí šest bodů ze tří utkání. Gulliveři mají zároveň jistotu, že lépe jak pátí skončit nemohou. Náskok čtvrtých Otrokovic už je totiž nestáhnutelný. Vzhledem k pozici Znojma tak na jihu Moravy reálně půjde o 6 bodů, které mohou o finálním pořadí hodně napovědět.

Znojemští nebudou dobře vzpomínat na poslední vzájemný duel, který svěřencům Zdeňka Rady a Petra Číhala hodně nevyšel a prohráli jej 2:10. V živé paměti obou týmů je stále také loňská osmifinálová série, kterou Gulls opanovali výsledky 6:5p a 10:2. Znojmo navíc čeká na výhru od 6. ledna, kdy si poradilo s Plzní. Od té doby nestačil tým z česko-rakouské hranice na Budějovice, Letku a Chomutov, přičemž hlavně domácí prohra 3:8 s Letkou je ztrátou, se kterou se rozhodně nepočítalo.

Rozporuplný leden mají za sebou ale i Gulls. Ti sice na úvod roku porazili doma Chomutov, posléze ale prohráli na hřištích Bulldogs a Otrokovic, když hlavně ve druhém případě rozhodně nelze mluvit o výkonu hodného umístění ve vitríně. Domácí vítězství 9:1 nad Startem98 ale vytáhlo svěřence Jaroslava Čížka zpátky na hladinu a ti mají svůj osud stále čistě ve svých rukou.

Oproti minulým sezónám už se Znojmo nespoléhá na střídavé starty z Tatranu a v aktuálním ročníku už bere hlavně ze svých vlastních zdrojů. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 38 body Petr Mašek, který je v celkovém bodování 1. ligy na 5. příčce. Hned o místo za ním je gulliverský Václav Černoch, který nastřádal 36 bodů.

Veledůležité utkání pátých Gulliverů se sedmým Znojmem začíná na znojemské sportovní hale v sobotu ve 20 hodin.
Textový online přenos
Video online přenos