Gullivers

V mládežnických kategoriích (netýká se letní přípravy dorostu, juniorů a mužů) budou probíhat tréninky do středy 29.6.2022 včetně. Ve čtvrtek 30.6.2022 se již tréninky nekonají.

Během velikonočních prázdnin (6.-10.4.2023) jsou až na výjimky veškeré mládežnické tréninky zrušeny.

Gullivers.

Florbalový klub Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

Gulls prohráli na Kladně a TOP6 jim proklouzla mezi prsty

K poslednímu kolu základní části vyjeli svěřenci Jaroslava Čížka na Kladno, kde jim k jistotě TOP6 stačily dva body, aniž by se museli ohlížet na výsledky Chomutova a Hradce.

Na hřišti lídra tabulky navíc od 9. minuty vedli zásluhou trefy Mikuláše Svobody, který propálil domácího brankáře na bližší tyčce. Vedení 1:0 navíc hosté udrželi až do přestávky. Zkraje druhé části navíc ubránili oslabení a vše vypadalo růžově. Jenže krátce poté srovnal domácí Bachmaier a ve 23. minutě se tak začínalo od nuly. Vyrovnaný průběh prostřední periody pak svým druhým gólem rozčísl Mikuláš Svoboda, který proměnil trestné střílení. Jenže i tentokrát mělo Kladno odpověď, když na 2:2 vyrovnal krátce na to Bohuslávek.

Do poslední třetiny se tak šlo za stavu 2:2 a gulliverské akcie na TOP6 byly stále vysoké. Jenže po 3 minutách hlásila burza jejich raketový propad, když se domácí trefili hned třikrát a během chvíle naprosto změnili zápletku zápasu. Chvíli na to navíc Gulls inkasovali pošesté a následná divoká pasáž, během které se ve velkém vylučovalo na obou stranách, jim také příliš nepomohla. Další góly tak přišli až v samotném závěru a až na jeden kousek byly všechny do hostující sítě. Jediný gulliverský úspěch si připsal opět Mikuláš Svoboda, který tak zapsal hattrick.

To však byla jen malá náplast na prohru 3:9, která v kombinaci s ostatními výsledky poslala Gulls mimo TOP6. Brněnský tým tak podruhé za sebou přišel o přímý postup do čtvrtfinále na poslední chvíli.

Nyní ale není čas na lítost, osmifinálová série totiž startuje už příští víkend a Gulliveti v ní vyzvou České Budějovice, které skončily po základní části desáté.

Kanonýři Kladno – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers 9:3
branky: 23. Tadeáš Chroust, 37. Jakub Bohuslávek, 41. Matyáš Bachmaier, 43. Ľuboš Šefčík, 44. Jakub Bohuslávek, 46. Matyáš Bachmaier, 56. Matyáš Bachmaier, 58. Jakub Bohuslávek, 60. Jakub Bohuslávek – 9. Mikuláš Svoboda, 35. Mikuláš Svoboda, 60. Mikuláš Svoboda; rozhodčí: Václav John – Lukáš Starý; vyloučení: 3:4; využití: 1:0; diváků: 473; zásahy brankářů: Šimon Melega 20 – Matyáš Krupa 27; po třetinách: 0:1, 2:1, 7:1