Gullivers

V mládežnických kategoriích (netýká se letní přípravy dorostu, juniorů a mužů) budou probíhat tréninky do středy 29.6.2022 včetně. Ve čtvrtek 30.6.2022 se již tréninky nekonají.

Během velikonočních prázdnin (6.-10.4.2023) jsou až na výjimky veškeré mládežnické tréninky zrušeny.

Gullivers.

Florbalový klub Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

10:0! Gulliveři zválcovali Letku

První utkání roku 2022 na sebe nenechalo dlouho čekat a proto již 2. ledna přivítali Gulliveři na VUT severomoravskou Letku. Ta držela 9. příčku pouhých 6 bodů za Gulls a očekávat se tak dalo dramatické utkání.

Jenže jak občas vyjde sportka, nevyjdou sem tam papírové předpoklady. Gulliveři měli od začátku utkání pevně v rukou a hala cítila, že je to jen otázka prvního gólu. Ten přišel před polovinou první části, kdy se šťastně prosadil Jakub Matula. Na něj o malou chvíli navázal Ulman, když mu hosté namazali a gulliverská „dvanáctka“ zamířila přesně do šibenice. Do sirény ještě, s klidem na hokejkách hrající Gulls, zvládli přidat dvě branky a do šaten se tak šlo za stavu 4:0.

Do začátku druhé třetiny nastoupila Letka v poněkud lepším světle, jenže jejich zlepšení utnuly góly Adama Boušky z trestného střílení a následně rychlé zvýšení z čepele Jakuba Matuly. To hosty opět poslalo do útlumu a ve druhé třetině VUT opravdu nevidělo žádnou reklamu na florbal. V této šedi zvýšil ještě před přestávkou na sedmigólový rozdíl Videman. Po 40 minutách tak na světelné tabuli svítilo skóre 7:0.

I do poslední části vstoupila Letka stejně nahecovaná, jako do té druhé, ale i nyní to byla ona, která inkasovala. Ve 44. minutě se kulatý nesmysl dostal k Matulovi, který na malém prostoru obešel 4 protihráče a krásnou brankou zvýšil na 8:0. Byla to rovněž jeho 4. branka v utkání, od začátku sezóny pak 34.! Obecně to byl gulliverský šikula s patnáctkou na zádech, které patřil celý zápas. Po jeho další krásné akci zvýšil v půlce třetiny už na 9:0 Černoch. Tento rozdíl vedl k tomu, že gulliverská defenziva lehce povolila. Matyáš Krupa v bráně domácích však stále držel nulu, byť mu v některých chvílích Gulls úplně nepomáhali. Hráči Letky však ani z těch nejvyloženějších šancí gól nedali a na druhé straně naopak po krásném průniku zakulatil skóre na číslo 10 Štěpán Kouřil.

Gulliveři tak rok 2022 zahájili naprosto famózně, když sfoukli Letku poměrem 10:0 a jsou jednou a půl nohami v play-off, protože k naprosté jistotě účasti ve vyřazovacích bojích jim stačí bod.

Sokol Brno I EMKOCase Gullivers – FBC Letka Toman Finance Group 10:0
branky: 
10. Jakub Matula, 12. Martin Ulman, 14. Jakub Matula, 19. Alex Dokládal, 23. Adam Bouška, 23. Jakub Matula, 35. Jan Videman, 44. Jakub Matula, 50. Václav Černoch, 59. Štěpán Kouřil; rozhodčí: Filip Drápal – Jakub Pospíšil; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 52; zásahy brankářů: Matyáš Krupa 15 – Roman Fučík 6, Tomáš Petr 15; po třetinách: 4:0, 3:0, 3:0;