Gullivers

V mládežnických kategoriích (netýká se letní přípravy dorostu, juniorů a mužů) budou probíhat tréninky do středy 29.6.2022 včetně. Ve čtvrtek 30.6.2022 se již tréninky nekonají.

Během velikonočních prázdnin (6.-10.4.2023) jsou až na výjimky veškeré mládežnické tréninky zrušeny.

Gullivers.

Florbalový klub Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

Play-off začíná. Gulliveři přivítají v prvním osmifinále Budějovice

Základní část je nenávratně pryč a družinu Jaroslava Čížka čeká play-off, ve kterém bude chtít navázat na postupy do čtvrtfinále z minulých sezón.

Gulls jdou do vyřazovacích bojů ze sedmého místa po základní části, když jim TOP6 a tedy i přímý postup do čtvrtfinále unikly v posledním kole. Postup mezi nejlepších osm celků ročníku si tak budou Gulliveři muset vybojovat v osmifinále proti Českým Budějovicím, se kterými je tradičně čeká série na dva vítězné duely s případným rozhodujícím kláním již v následujícím týdnu.

Tým z jižních Čech byl dlouho jedním z aspirantů na umístění v nejlepší šestce, závěr základní části se ale svěřencům Lukáše Malého vůbec nepovedl a nakonec obsadili desáté, tedy poslední postupové místo. Od začátku roku 2024 navíc získali jen 4 body za dvoubodová vítězství nad Znojmem a Orkou. Ostatních pět utkání Štíři prohráli, z čehož nejvíce vyčnívá prohra 2:12 na půdě pražského Start98, který v konečném účtování základní části skončil až předposlední.

Budějovice však v poslední době na Gullivery umí. Jihočeši totiž opanovali posledních 7 vzájemných utkání, včetně těch letošních, když doma zvítězili 5:4 a v Brně dokázali utéct hrobníkovi z lopaty, když dokázali otočit nepříznivý vývoj a z 0:4 obrátili běh dějin na konečných 6:4.

Nejproduktivnějším hráčem Budějovic v základní části byl Daniel Drobiš, který dohromady posbíral 35 bodů. Hranice 30 bodů se z kádru Štírů dotknul ještě Dominik Vlček, který byl s 20 góly zároveň nejlepším střelcem týmu. To nejproduktivnějším hráčem Gulls byl již tradičně Václav Černoch, který se letos dostal na 37 kanadských bodů. Nejlepším střelcem týmu ale nebyl člen elitního útoku Černoch-Matula-Bouška, nýbrž Mikuláš Svoboda. Předsezónní posila Gulls dokázala v základní části nasázet 26 branek a v kontextu celé soutěže byla ve vybrané statistice šestá.

Osmifinálová série startuje na velké hale Starez Arény na Vodově ulici v sobotu ve 20 hodin, druhý duel se pak hraje v neděli od 15:00 na jihu Čech.

Osmifinále I – Starez Aréna (MSH Vodova – velká hala) | sobota 24. února | 20:00
Vstupenky v síti SMS Ticket
Textový online přenos
Video online přenos

Osmifinále II – SH České Budějovice | neděle 25. února | 15:00
Textový online přenos
Video online přenos