Gullivers

V mládežnických kategoriích (netýká se letní přípravy dorostu, juniorů a mužů) budou probíhat tréninky do středy 29.6.2022 včetně. Ve čtvrtek 30.6.2022 se již tréninky nekonají.

Během velikonočních prázdnin (6.-10.4.2023) jsou až na výjimky veškeré mládežnické tréninky zrušeny.

Gullivers.

Florbalový klub Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

Hubené, o to důležitější. Gulls vyhráli ve Znojmě

Pouhé tři kola před koncem základní části se Gulliveři vydali do Znojma, kde šlo v souboji pátého se sedmým týmem 1. ligy reálně o 6 bodů, když oba celky dělily pouhé čtyři body a situace kolem TOP6 je stále velmi vyrovnaná.

Že nepůjde o žádný gólofest, ukázala už první třetina, ve které oba týmy recept na brankový koláč nenašli a všechny šance končily na brankářích Matyáši Krupovi a Adamu Lysákovi, ještě v loňské sezóně golmanské dvojici Gulls v play-off.

Funus ofenzivního florbalu pokračoval i po přestávce. Svou slávu nenacházely ani ty největší šance a vše směřovalo k bezbrankovému stavu i po dvou třetinách. Ve 37. minutě ale konečně přišlo gólové prozření. Přesilovku hostů využil dobrou střelou Martin Kadlec a poslal Gulls do vedení. To vydrželo svěřencům Jaroslava Čížka až do přestávky, které tak od zisku velecenných bodů dělilo dvacet minut.

Cesta za štěstím ale začala komplikovaně. Znojmo naštěstí svoji přesilovku využít nedokázalo a gólově chudý večer tak vesele pokračoval. Domácím přitom pod rukama utíkal čas, jelikož brněnská obrana fungovala bezchybně a tak hostům ani nemusela moc vadit pokračující ofenzivní malátnost v podobě dalších spálených tutovek. Dalším gólem byl tak až únik Patrika Synka vstříc prázdné bráně po výhozu Matyáše Krupy, který znamenal vedení 2:0 a jisté tři body.

Svěřenci Jaroslava Čížka tak na jihu Moravy vyválčili vítězství 2:0 a k jistotě umístění v TOP6 jim stačí v neděli na domácí půdě porazit Hattrick. Mužem zápasu byl zcela po právu vyhlášen Matyáš Krupa, který vychytal svoji první nulu v sezóně.

TJ Znojmo LAUFEN CZ – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers 0:2
branky: 38. Martin Kadlec, 60. Patrik Synek; rozhodčí: Tomáš Fuciman – Pavel Urbánek; vyloučení: 2:1; využití: 0:1; diváků: 164; zásahy brankářů: Adam Lysák 17 – Matyáš Krupa 16; po třetinách: 0:0, 0:1, 0:1