Gullivers

V mládežnických kategoriích (netýká se letní přípravy dorostu, juniorů a mužů) budou probíhat tréninky do středy 29.6.2022 včetně. Ve čtvrtek 30.6.2022 se již tréninky nekonají.

Během velikonočních prázdnin (6.-10.4.2023) jsou až na výjimky veškeré mládežnické tréninky zrušeny.

Gullivers.

Florbalový klub Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

Prokletí prolomeno. Gulliveři doma poprvé zdolali Chomutov

K prvnímu utkání roku 2024 vyběhli Gulliveři na domácí půdě a soupeřem jim byl neoblíbený Chomutov, kterému na podzim podlehli 2:8 a na domácí půdě ho navíc nikdy neporazily. Kromě vendety šlo ale také o důležitý souboj o umístění v TOP6, když měl před utkáním celek ze severu Čech pouze jednobodové manko na páté Gulls.

Od začátku to byla domácí družina, kdo takříkajíc tahal pilku skóre. Gulliveři ovšem kromě dvou gólů řadu dalších slibných šancí promarnili a po 20 minutách platil stav 2:1. V polovině duelu Chomutov dokonce vyrovnal, svěřenci Jaroslava Čížka však kontrovali dvěma góly v rozmezí dvou minut a donutili hosty ke střídaní brankářů. Na dostřel jedné trefy se pak Chomutov dostal ve 39. minutě a skóre po 40 minutách bylo 4:3.

Stejně jako ve druhé třetině, i v té třetí se hosté dočkali vyrovnání. I nyní však platilo, že srovnané stavy nevydržely moc dlouho. Slepené góly Černocha s Dokládalem uzemnily severočeské ambice a o necelé 3 minuty bylo ještě líp, když už na 7:4 zvýšil Matula. Kdo však čekal poklidné dohrání duelu, musel strkat hlavu do písku. Chomutov se totiž postupně přiblížil až na rozdíl jediné branky a dostal i výhodu přesilovky. Tu však domácí obrana eliminovala a v samotném závěru Gulls ještě upravili skóre na konečných 9:6.

Klíčový duel s Chomutovem tak svěřenci Jaroslava Čížka zvládli a porazili jej doma vůbec poprvé. Další zápas je čeká v neděli na půdě prvních Bulldogs.

Sokol Brno I EMKOCase Gullivers – DDQ Florbal Chomutov 9:6
branky: 2. Michal Konrád, 10. Štěpán Kouřil, 34. Ondřej Kos, 36. Mikuláš Svoboda, 46. Václav Černoch, 46. Alex Dokládal, 49. Jakub Matula, 60. Adam Bouška, 60. Štěpán Kouřil – 5. Jakub Holovej, 31. Jan Nachtmann, 39. Jakub Holovej, 44. Jakub Holovej, 51. Michal Skuhrovec, 54. Ondřej Halej; rozhodčí: Jiří Dolanský – Vojtěch Sýkora; vyloučení: 4:1; využití: 0:2; diváků: 55; zásahy brankářů: Matyáš Krupa 21 – Martin Frühbauer -7, Martin Frühbauer ?, Matěj Chabr ?; po třetinách: 2:1, 2:2, 5:3