Gullivers

V mládežnických kategoriích (netýká se letní přípravy dorostu, juniorů a mužů) budou probíhat tréninky do středy 29.6.2022 včetně. Ve čtvrtek 30.6.2022 se již tréninky nekonají.

Během velikonočních prázdnin (6.-10.4.2023) jsou až na výjimky veškeré mládežnické tréninky zrušeny.

Gullivers.

Florbalový klub Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

Marná snaha. Derby ovládli Bulldoci

Po domácím vítězství nad Chomutovem čekal Gullivery souboj s vedoucím celkem tabulky a zároveň brněnské derby, když se v rámci 21. kola postavili Bulldokům. Ti před utkáním dotáhli přestup Petra Koláčného z Mladé Boleslavi a i se svým odchovancem v sestavě chtěli vyhrát i čtvrté brněnské derby sezóny.

Tento plán však dostal ráznou trhlinu už ve 24. sekundě, kdy poslal Gullivery do vedení Mikuláš Svoboda. Hostující náskok navíc nabobtnal v 7. minutě, kdy bídná přesilovková čísla hostů o něco vylepšil Černoch a zvýšil na 2:0. Domácím však stačily necelé dvě minuty, aby dokázaly skóre zápasy srovnat a do šaten se tak šlo za stavu 2:2.

Bulldokům pak skvěle vyšel i vstup do prostřední časti, ve kterém vsítili další dva góly a rázem to bylo 4:2. Na to Gulliveři ve druhé třetině odpověď nenašli, sami však již neinkasovali a tak dvougólový deficit před vstupem do posledního dějství zavdával naději na zvrat.

Tu ještě přiživil Jakub Matula, který na několikrát setřásl svoji smůlu a snížil na 3:4. Jenže domácí skoro ihned přispěchali s odpovědí v podobě gólu Sedmery a nájezdu Jakuba Marka, což zcela roztrhalo představy týmu Jaroslava Čížka o sladkém vyrovnání. Vzdát se však hosté nehodlali a tak v 53 minutě snížil na 4:6 Martin Kadlec a o 5 minut později už zase Gulls dýchali svěží vzduch, když je k vyrovnání přiblížil ušmudlanou brankou Kos. Závěrečný nápor však k bujarým radostem nevedl a tak Bulldogs ještě těsně před koncem přidali pojistku a uzavřeli účet na 7:5.

I druhé derby s Bulldoky tak Gulliveři prohráli a nenavázali na vítězství nad Chomutovem. Další utkání čeká družinu Jaroslava Čížka příští víkend v Otrokovicích.

Bulldogs Brno – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers 7:5
branky: 17. Richard Kalousek, 18. Michal Valachovič, 22. Filip Sedmera, 23. Richard Kalousek, 50. Martin Svatoň, 50. Jakub Marek, 60. Adam Vágner – 1. Mikuláš Svoboda, 7. Václav Černoch, 48. Jakub Matula, 53. Martin Kadlec, 58. Ondřej Kos; rozhodčí: Filip Drápal – Jakub Pospíšil; vyloučení: 2:1; využití: 1:1; diváků: 230; zásahy brankářů: Matěj Faltus 28 – Michal Prokeš 28; po třetinách: 2:2, 2:0, 3:3