Gullivers

V mládežnických kategoriích (netýká se letní přípravy dorostu, juniorů a mužů) budou probíhat tréninky do středy 29.6.2022 včetně. Ve čtvrtek 30.6.2022 se již tréninky nekonají.

Během velikonočních prázdnin (6.-10.4.2023) jsou až na výjimky veškeré mládežnické tréninky zrušeny.

Gullivers.

Florbalový klub Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

Alex Dokládal a Radek Novotný trénovali se švédským Siriusem

Hned v prvních dnech nového roku se zástupci Gullivers opět vydali do Švédska, aby navázali na úspěšnou misi EMKOCase Sweden Series z léta roku 2023. Již tehdy totiž padla domluva, že na nový rok si tréninkový proces ve Švédsku vyzkouší i někteří hráči z Gullivers a tak se na mrazivý sever vydali Alex Dokládal a Radek Novotný, v trenérském doprovodu Jaroslava Čížka. V Uppsale strávili pět dní a s klubem IK Sirius IBK absolvovali dva kondiční a dva herní tréninky A-týmem, hrajícím druhou nejvyšší soutěž Allsvenskan.

Mise to byla velmi úspěšná. Oba naši obránci nejenže dokázali držet krok, ale zaujali švédské trenéry natolik, že padla i nabídka na jejich trvalý přesun do Švédska. „Vše je ještě v řešení, hráče potřebujeme samozřejmě doma na konec základní části a doufejme i na boje v play-off 1. ligy. Vše se bude ještě dolaďovat, ale jsem velmi rád, že se Alex i Ráďa předvedli v dobrém světle a třeba se od nové sezóny v dresu Siriusu objeví. Se Švédy jsme navázali pozitivní vztahy a rýsuje se tu i nějaká dlouhodobější spolupráce, takže celkem věřím, že vše se podaří dotáhnout“, zhodnotil situaci trenér Čížek, který vše ve Švédsku bedlivě sledoval a pracoval na dalším rozvoji vazeb mezi oběma kluby.