Gullivers

V mládežnických kategoriích (netýká se letní přípravy dorostu, juniorů a mužů) budou probíhat tréninky do středy 29.6.2022 včetně. Ve čtvrtek 30.6.2022 se již tréninky nekonají.

Během velikonočních prázdnin (6.-10.4.2023) jsou až na výjimky veškeré mládežnické tréninky zrušeny.

Gullivers.

Florbalový klub Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

Slast, pak zamr. Gulliveři padli s Budějovicemi

Gulliveři se v neděli představili naposled před Vánoci doma, když v rámci 18. kola 1. ligy přivítali celek Českých Budějovic. Pro oba celky šlo o jeden z klíčových zápasů směrem ke konečnému umístění v TOP6.

Začátek byl pro domácí celek jako ze snu. Už ve 12. minutě vedl díky zásahům Dokládala, Černocha a Kadlece 3:0 a ani dění na hřišti nenasvědčovalo, že by to na VUT nemělo mít happy end. Pohodlné vedení navíc ještě nabobtnalo ve 29. minutě, kdy jeden z mnoha nadějných brejků dokonal Mikuláš Svoboda. Tou dobou mohli vést Gulliveři klidně už o osm branek, jenže jejich produktivita víc, než čtyři branky nepřinesla. Že ne všechno bude zalito sluncem, ukázala domácí přesilovka, která nadělala svěřencům Jaroslava Čížka více starostí v obraně, než užitku v ofenzivě a to jako by Budějovicím nalilo krev do žil.

Hosté svůj první gólový úspěch oslavili ve 33. minutě a domácí jistota se začala pomalu vytrácet. Ve 36. minutě se totiž Jihočeši trefili podruhé a rozháraná domácí obrana následně jen sledovala, jak ve 39. minutě freestylově posílá svůj gól do vitríny Roman Sedlák. Hosté byli v laufu a ještě do přestávky dokázali vyrovnat.

Do domácí svatyně se pak postavil Matyáš Krupa, který nahradil Matěje Buršíka. Ten však marně čekal na zlepšený domácí výkon. Gulliverská lokomotiva jako by neměla z čeho brát a dominance Budějovic začínala být stále markantnější. První důrazné varování v podobě trestného střílení sice ještě Matyáš Krupa kryl, střelu Hennricha z 51. minuty už ale nikoliv a hosté šli poprvé do vedení. Z domácí strany to pořád mělo dál než daleko k dobrému výkonu z úvodu duelu a tak musela domácí střídačka v 59. minutě sáhnout k time-outu. Ten však do kategorie zcela zbytečných posunula domácí fatální chyba hned po rozehrávce a z ní pramenící šestý budějovický gól.

Gulliveři tak prožili jízdu z hezkého snu do noční můry, kdy během 8 minut druhé třetiny přišly o čtyřbrankové vedení a Budějovicím v konečném účtování nestačili 4:6. Poslední zápas před Vánoci odehrají za týden na hřišti Letky.

Sokol Brno I EMKOCase Gullivers – FBC Štíři Č. Budějovice 4:6
branky: 8. Patrik Pollak, 9. Václav Černoch, 12. Martin Kadlec, 29. Mikuláš Svoboda – 33. Matyáš Kouba, 36. Vít Strouhal, 39. Roman Sedlák, 40. Tomáš Brožek, 51. Tomáš Hennrich, 59. Vojtěch Prokop; rozhodčí: Jakub Krátký – Pavel Vojkůvka; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 81; zásahy brankářů: Matěj Buršík 10, Matyáš Krupa 3 – Josef Macek 15; po třetinách: 3:0, 1:4, 0:2