Gullivers

V mládežnických kategoriích (netýká se letní přípravy dorostu, juniorů a mužů) budou probíhat tréninky do středy 29.6.2022 včetně. Ve čtvrtek 30.6.2022 se již tréninky nekonají.

Během velikonočních prázdnin (6.-10.4.2023) jsou až na výjimky veškeré mládežnické tréninky zrušeny.

Gullivers.

Florbalový klub Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

Naposled před Vánoci doma. Gulliveři přivítají Budějovice

Už 18. kolo naservíruje 1. liga mužů o víkendu 9.-10. prosince. Gulliveři se v něm utkají s týmem Českých Budějovic, při čemž půjde o jejich poslední domácí vystoupení před vánočními svátky.

Gulliveři aktuálně drží sérii tří výher v řadě, díky čemuž jsou stále šestí a pátou příčku mají na dohled. Před týdnem navíc doma dokázali porazit druhé Ústí a připsali body, se kterými papírové prognózy ne zrovna počítaly. Ty ale nepočítaly ani s domácí prohrou s Orkou a tak se bodový zisk proti Ústí nedá počítat jako body navíc.

Šestou příčku, která jako poslední zaručuje přímý postup do čtvrtfinále, hájí Gulliveři před Chomutovem a právě Budějovicemi, které na brněnský tým ztrácí 6 bodů. V kontextu boje o přímý postup mezi nejlepší osmičku tak v neděli půjde o zápas, který může mít v konečném účtování nemalou váhu.

V posledním kole Budějovice padly se sedmým Chomutovem a díky tomu se jejich odstup na šesté místo natáhl už na 6 bodů. V průběhu základní části je pak jejich nejsignifikantnějším výsledkem domácí vítězství nad Bulldogs v prodloužení. V odvetě v Brně však s lídrem tabulky padli vysoko 4:14, což je jejich nejvyšší porážka ročníku. To Gulls v posledním kole vyhráli v Plzni a potvrdili tak bodový zisk nad Ústím.

Co však musí tým Jaroslava Čížka zlepšit, jsou speciální formace. Gulliveři mají s necelými 18 % druhou nejhorší přesilovku soutěže, v oslabení jsou pak Gulls čtvrtí nejhorší, když jejich úspěšnost dosahuje 62,5 %. V obou zmíněných činnostech je budějovický celek lepší, byť ani on nepatří v rámci druhé nejvyšší soutěže k nadprůměru.

Poslední domácí utkání Gulls před Vánoci startuje na VUT v neděli v 17 hodin.

Textový online přenos
Video online přenos