Gullivers

V mládežnických kategoriích (netýká se letní přípravy dorostu, juniorů a mužů) budou probíhat tréninky do středy 29.6.2022 včetně. Ve čtvrtek 30.6.2022 se již tréninky nekonají.

Během velikonočních prázdnin (6.-10.4.2023) jsou až na výjimky veškeré mládežnické tréninky zrušeny.

Gullivers.

Florbalový klub Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

Úspěšný Moravian Cup

Těsně před začátkem školního roku se gulliverská mládež v reprezentaci tří týmů B10, B12 a B14 vydala na tradiční předsezónní Moravian Cup do Olomouce.

A letos to bylo velmi úspěšné představení. Nejmladší tým elévů zvládl základní skupinu levou zadní, kdy z pěti utkání zapsal pět výher a skóre 41:4. Ani play-off pro ně nepřadstavovalo vážnější překážku a postupně zdolali FBC Mohelnice 7:1, SK TROOPERS 8:4 a ve finále Panthers Otrokovice 5:2. Takže po spanilé jízdě se jim na krku houpaly zlaté medaile a samozřejmě úsměvy na tváři z dobře odvedené práce.

Nejlepší brankářkou turnaje kategorii B10 byla navíc zvolena gulliverská Sára Jínová.

Druhý gulliverský tým mladších žáků napodobil své spoluhráče a základní skupinu ovládl také bez ztráty a ze tří utkání bral tři vítězství a skóre 23:5. V play-off pak přešel bez problémů přes PSKC Okříšky, větší úsilí ale musel vynaložit na výhru nad Zlín Lions, aby zase jednoznačným výsledkem zvládl utkání s ŠSK Očov Hodonín a nakonec sice hubenou, ale cennou výhrou ve finále vybojoval zlaté mediale nad SK TROOPERS.

Ondřej Havlíček, hlavní lodivod týmu, popsal své pocity z turnaje:

Na turnaj jsme jeli s cílem rozvíjet především herní výkon v roli 1, od hráčů jsme při hře na míčku chtěli, aby hráli odvážně, zkoušeli řešit herní situace 1 na 1 a byli maximálně nebezpeční. Tradičně jsme dále chtěli hrát aktivně, napadat a pracovat na důrazné hře v roli 3. Byť jsme ve skupině nepotkali příliš silné soupeře, byli hráči schopni hrát v poměrně slušném tempu, a mohli jsme se tak plně věnovat práci na principech jednotlivých rolí. V play-off hráči prokázali odvahu, když dokázali vyrovnat v závěru a v nájezdech pak zvítězit v utkání se Zlínem. Radost mi udělala i samostatnost a odpovědnost hráčů, jíž projevili při plánování obědu, přesunů na haly apod., které byly zcela v jejich režii. Zlatá medaile je příjemnou tečkou za vydařeným turnajem a především odvedenou prací, na kterou budeme moci navázat v následujících týdnech. Děkuji také všem rodičům a fanouškům, kteří nás dorazili podpořit.

Hodnocení přímo na turnaji reportérovi Moravian Cupu poskytl i zvolrný nejlepší hráč turnaje v kategorii B12 Adam Huták:


Poslední ze zástupců Gullivers byli starší žáci, kteří sice na skóre, ale přeci jen vyhráli svou základní skupinu. V play-off se se pak rozstříleli proti ŠK Lido, kterému nasázeli 11 gólů, s FbC Skuteč už ale vydřeli hubenější vítězství 4:3 a v semifinále byl už nad jejich síly soupeř z domácí Olomouce SAMIGAS FBS Olomouc, který je poslal bojovat jen o bronzové medaile. Tento boj o třetí příčku se Zlín Lions pak ale žádné gólové hody nepřinesl a po výsledku v základní hrací době 0:0 a konečné prohře na nájezdy  starším žákům zůstaly jen známé bramborové medaile. Přesto ale určitě i oni reprezentovali barvy Gullivers velmi dobře.