Gullivers

V mládežnických kategoriích (netýká se letní přípravy dorostu, juniorů a mužů) budou probíhat tréninky do středy 29.6.2022 včetně. Ve čtvrtek 30.6.2022 se již tréninky nekonají.

Během velikonočních prázdnin (6.-10.4.2023) jsou až na výjimky veškeré mládežnické tréninky zrušeny.

Gullivers.

Florbalový klub Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

Gulliveři získali na domácím Turnaji elévů stříbro

Na třetí pohárový vavřín z domácího turnaje Gulliveři bohužel nedosáhli, i přesto je stříbro krásným příspěvkem do jejich sbírky z bojů o pohár starosty Sokola Brno I.

Do již šestého ročníku Turnaje elévů vstupovali Gulliveři v rolích obhájců loňského zlata a už ve skupině si měli zopakovat loňský souboj o zlato, když v rámci programu skupiny D vyzvali zlínské Lions. Ještě před nimi je však čekali hráči Rosic a také nováček turnaje, slovenský AS Trenčín. První utkání turnaje proti Rosicím zvládli svěřenci trenérů Pollaka, Krejčího a Havlíčka J. s noblesou, když Rosice porazili vysoko 11:2, následně však proti Trenčínu pocítili i něco jiného, než nadnášející lehkost bytí. Ze slovenského týmu se totiž vyklubal rovnocenný protivník a Gulls byli nakonec rádi za remízu 1:1.

O vítězi základní skupiny a tedy nejlepší výchozí pozici pro play-off se tak mělo rozhodnout v posledních dvou zápasech sobotního gulliverského programu. Jeho prvním dílkem byla ona repríza loňského finále proti Zlínu Lions. Už první výsledky týmu z města bot a cihlových domků však naznačili, že zlínský tým letos tak vysoko mířit nebude, což se ukázalo i v utkání s Gullivery, které domácí ovládli 5:1. V souvislosti s výsledky Trenčína museli Gulls své poslední utkání skupiny proti Svitavám vyhrát o 6 a více branek, což se jim díky vítězství 11:2 povedlo a do nedělního play-off tak postoupili z prvního místa.

Vyřazovací boje začaly pro Gullivery osmifinálovým soubojem s Prostějovem, v němž si výsledkem 10:1 zajistili postup do čtvrtfinále. K tomuto kritickému utkání celého víkendu jim los přisoudil třaskavý souboj s Florbalem Hodonín, který však bez větších problémů přehráli 5:1 a postoupili do souboje o finále. O něj se měli utkat s překvapením celého turnaje z Židenic. Jejich pohádka však skončila právě na florbalkách Gulls, když si domácí družina výhrou 7:3 po roce opět vybojovala postup do finále Turnaje elévů.

Tam už čekal hodonínský Očov, který cestou do finále vyřadil Galaktikos Bratislava, Olomouc a brněnské Hornets, ve skupině o den předtím navíc neztratil jediný bod. Svoji formu ukázal tým z jihu Moravy i ve finále, jehož celý průběh držel vedení a i když se Gulls sebevíc snažili, nestačilo to. Výsledek 9:4 tak znamenal historický první triumf Očova na brněnském turnaji.

Gulliveři sice loňský triumf obhájit nedokázali, nicméně stříbrné medaile mají i tak obrovskou váhu a rozhodně se nedají považovat za neúspěch.