Gullivers

V mládežnických kategoriích (netýká se letní přípravy dorostu, juniorů a mužů) budou probíhat tréninky do středy 29.6.2022 včetně. Ve čtvrtek 30.6.2022 se již tréninky nekonají.

Během velikonočních prázdnin (6.-10.4.2023) jsou až na výjimky veškeré mládežnické tréninky zrušeny.

Gullivers.

Florbalový klub Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

Trenérské změny. K elitnímu týmu nastupuje Jaroslav Čížek

Sezóna 22/23 se sice teprve blíží ke konci, ale přípravy na tu nadcházející se už naplno rozjíždí. Klub nezahálí a představuje nové trenérské posily.

U mužů trenérský štáb rozšiřuje Jaroslav Čížek, který se nově stane hlavním trenérem A-týmu. Současní trenéři Jiří Bořecký a Vítězslav Carda se přesouvají do role asistentů. Vítězslav Carda vysvětluje tuto změnu: „Po mnoha letech našeho působení s Jirkou jsme cítili, že by nebylo na škodu vnést do mužského áčka nějaký nový impuls. Jarda tento impuls přinese. Zároveň nám to uvolní ruce k tomu, abychom se mohli více individuálně věnovat hráčům a řešit ještě větší detail hry. Cílem vlastně je dostat naši práci s týmem na nějakou řekněme top úroveň, kdy se nám posunem do pozadí dostane víc času a energie věnovat se nadstavbovým věcem, které vidíme, že je potřeba řešit. A-tým tak získá ještě lepší a detailně pracující trenérský štáb.“ 

Sedmadvacetiletý trenér, který je zároveň regionálním metodikem, spolupracuje s Gullivery už od loňské sezóny, když měl v uplynulé sezóně na starosti kondiční přípravu. V minulosti vedl například extraligové florbalistky Židenic. Realizační tým elitního týmu tak dostane změn po šesti let, během kterých duo Bořecký-Carda vytáhlo Gullivery z Národní ligy až do TOP8 druhé nejvyšší soutěže u nás.

U juniorů končí jeden z dlouholetých trenérů Jan Menšík, který Gulls opouští z časových a pracovních důvodů. U nejstarší mládežnické kategorie se kromě pokračujícího hlavního trenéra Adama Boušky nově do trénovaní zapojí dosavadní trenéři mužů Jiří Bořecký s Vítězslavem Cardou, kteří budou, stejně jako u elitního týmu, řešit individuální rozvoj hráčů a hlídat soulad tréninkového procesu, hry a herní filozofie s mužským týmem. Cílem je ještě lépe připravit mladé hráče na přechod do mužského florbalu.

Novou akvizicí je dále trenér Tomáš Húska, který stane na lavičce elévů a mladších žáků. Rozšíří tak řady trenérů mládeže a přinese do Gullivers své desetileté florbalové zkušenosti s trénováním dětí.

„Jsem rád, že se nám daří do klubu přivádět kvalitní trenéry, kteří mají chuť u nás být a zároveň ambice a motivaci na sobě a svých hráčích intenzivně pracovat. Vždy jsme vnímali, že trenérský tým je základním stavebním kamenem klubu a že vše je takzvaně o lidech. Věřím, že klukům se u nás bude líbit a budou odvádět výbornou práci. Myslím, že to bude fungovat dobře, protože jsme s nimi byli už delší dobu v kontaktu a vše jsme podrobně připravovali, včetně kvalitního zázemí a ohodnocení z naší strany. Obzvlášť mám radost, že se nám podařil příchod Toma Húsky. Do pozice trenéra na plný úvazek se totiž od nové sezóny dostává šéftrenér mladší mládežnické složky Ondřej Havlíček a připravit podmínky pro Toma, aby mohl být dalším trenérem mládeže na full-time, bylo pro klubový rozpočet složitější. Velmi nám ale pomohl náš partner firma EMKOCase, které musím opět velmi poděkovat a u které bude Tomáš částečně pracovat a jeho bezproblémový život v Brně a plné soustředění na florbal je tak zajištěno.“ shrnuje prezident klubu Jiří Bořecký své pocity z nových akvizic.

V následujících dnech a týdnech se pak můžete těšit na video rozhovory s Jaroslavem Čížkem a Tomášem Húskou, kteří se vám v nich detailně představí.