Gullivers

V mládežnických kategoriích (netýká se letní přípravy dorostu, juniorů a mužů) budou probíhat tréninky do středy 29.6.2022 včetně. Ve čtvrtek 30.6.2022 se již tréninky nekonají.

Během velikonočních prázdnin (6.-10.4.2023) jsou až na výjimky veškeré mládežnické tréninky zrušeny.

Gullivers.

Florbalový klub Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

Srdnatý výkon nestačil. Třetí prohra s Butchis znamená konec sezóny

Po dvou vysokých prohrách na venkovním hřišti se Gulls pražskému Butchis postavili doma, když chtěli ve třetím čtvrtfinále odvrátit vyřazení.

První třetina byla bohužel naprostým opakem toho, co Gullivěři chtěli a v mnohém se podobala pražským zápasům. Butchis postupně utekl do vedení 5:0, kdy poslední dva zásahy dostal od Gulliverů na zlatém podnose a stejně jako v Praze je nemilosrdně trestal.

Po prvních dvaceti minutách však podobnost s prvními dvěma duely skončila. Tým Jiřího Bořeckého a Vítězslava Cardy dokázal hru vyrovnat a od druhé třetiny byl na hřišti Butchisu vyrovnaným sokem. Deklaroval to Martin Kadlec, který ve 30. minutě snížil na 1:5. Ve 36. minutě na něj navíc dokázal navázat David Novák, který úspěšně vymetl pavučiny v rohu hostující brány a stav 2:5 už nevypadal tak beznadějně.

Obraz druhé periody pokračoval i v rámci posledních 20 minut, velké šance se však nerodily a tak se místo toho trefili hosté, když se freestylově prosadil Erik Papež a vrátil pražskému celku čtyřgólové vedení. To však jako by domácí naburcovalo a už o 15 sekund později snížil svým druhým zásahem Martin Kadlec. Netrvalo to navíc ani minutu a další domácí gól přidal obtočením brány David Novák, pro kterého to byl taktéž druhý vavřín večera. Za stavu 4:6 se s postupem času Gulliveři uchýlili ke hře v šesti, kterou však využít nedokázali a sami v ní jednou inkasovali.

Po prohře 4:7 tak domácím skončila sezóna a Butchis naopak postoupil do semifinále 1. ligy. Pozivem lze nazvat velké herní zlepšení během série a alespoň částečné odčinění úvodního debaklu. Účast ve čtvrtfinále druhé nejvyšší soutěže je navíc vyrovnání historického maxima z loňské sezóny.

Sokol Brno I EMKOCase Gullivers – BUTCHIS 4:7
branky: 30. Martin Kadlec, 36. David Novák, 54. Martin Kadlec, 55. David Novák – 3. Erik Papež, 4. Štěpán Čejka, 9. Jakub Švelbl, 10. Jakub Pecha, 14. Petr Novotný, 54. Erik Papež, 60. Erik Papež; rozhodčí: Petr Števček – Radek Števček; vyloučení: 0:2; využití: 0:0; diváků: 105; zásahy brankářů: Matyáš Krupa 28 – Jan Hlinák 17; po třetinách: 0:5, 2:0, 2:2