Gullivers

V mládežnických kategoriích (netýká se letní přípravy dorostu, juniorů a mužů) budou probíhat tréninky do středy 29.6.2022 včetně. Ve čtvrtek 30.6.2022 se již tréninky nekonají.

Během velikonočních prázdnin (6.-10.4.2023) jsou až na výjimky veškeré mládežnické tréninky zrušeny.

Gullivers.

Florbalový klub Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

Čtvrtfinále se za stavu 0:2 stěhuje do Brna

První dva duely v Praze Gulliveři proti Butchisu prohrály a na domácí půdě tak budou usilovat minimálně o oddálení konce sezóny.

Před startem play-off kolovaly otázky, zda-li je nováček a zároveň suverénní vítěz základní části, Butchis, schopný své výkony přenést i do play-off a naplnit tak své postupové ambice směrem k nejvyšší tuzemské soutěže. Odpověď je zatím jednoduchá…je.

Zatím je Butchis opravdu k nezastavení, o čemž se bohužel v prvních dvou duelech čtvrtfinálové série museli přesvědčit i Gulliveři. Ti prohráli první duel 1:17 a inkasovali tak nejtvrdší prohru ve svém působení v 1. lize mužů. V neděli už byl výkon Gulls o poznání lepší, nicméně Pražané nekompromisně trestali každou chybu a stejně zvítězili 11:4. V Brně tak budou sahat po postupu v nejkratším možném čase.

V podobné situaci byli Gulls i loni, kdy po prvních dvou duelech čtvrtfinále prohrávali se Znojmem také 0:2. Ve třetím duelu na VUT si pak vynutili čtvrtý duel, ve kterém už však na Znojmo nestačili. O něco podobného se svěřenci Jiřího Bořeckého a Vítězslava Cardy pokusí na staré hale Vodova, novým názvoslovím malé hale Starez Arény Vodova. V ní letos ještě nehráli, nicméně ji znají z loňksého play-off, kde tu hráli duely proti Letce a již zmíněnému Znojmu.

Úkol to však bude z kategorie nejtěžších. Tým Jana Zahalky zatím nevypadá, že by znal slovo „brzda“ nebo „zpomalit“ a tak budou muset Gulliveři předvést víc než nadstavbu svého standardního výkonu. Bodově zatím sérii vládne Jakub Černý, který ve dvou duelech nasbíral 8 kanadských bodů, z celku Butchisu si navíc kanadský bod připsalo hned 16 různých hráčů. Na straně Gulls je nejproduktivnějším hráčem čtvrtfinále Martin Kadlec, který má 4 body.

Třetí duel čtvrtfinále proti Butchis začíná na staré Vodove v sobotu v sobotu v 18:30. Případný čtvrtý duel se pak odehraje v neděli od 17 hodin na nové hale.

Rozhovor s Martinem Karpíškem před pokračováním čtvrtfinálové série