Gullivers

V mládežnických kategoriích (netýká se letní přípravy dorostu, juniorů a mužů) budou probíhat tréninky do středy 29.6.2022 včetně. Ve čtvrtek 30.6.2022 se již tréninky nekonají.

Během velikonočních prázdnin (6.-10.4.2023) jsou až na výjimky veškeré mládežnické tréninky zrušeny.

Gullivers.

Florbalový klub Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

Gulls nestačili Ústí a prohráli 2:6

V lednu vyhráli Gulliveři jen jedno utkání ze čtyř utkání a v posledním domácím klání před koncem základní části si chtěli jednak vylepšit bilanci roku 2023, druhak si chtěli definitivně zajistit postup do play-off.

Gulls doma čekalo druhé Ústí, proti němuž se domácí trenéři museli obejít bez Matyáše Krupy nebo Adama Boušky, jehož kapitánskou pásku uzmul Arnošt Nechvátal. V domácí bráně pak stanul Daniel Hampl a v první formaci nezvykle nastoupili Michal Žůrek s Kryštofem Indruchem. Ti přihlíželi, jak v 6. minutě otevírá skóre utkání hostující Tomáš Pšenička. Střelecky aktivnější v první třetině však byli Gulliveři, kteří vyrovnali v 19. minutě zásluhou ukázkově sehraného brejku z produkce třetí formace, na jehož konci stál Štěpán Kouřil.

V prostřední části se na góly čekalo víc jak 10 minut. Poté si vzal slovo hostující Esterka, který se rozmezí méně jak 90 sekund dokázal trefit hned dvakrát z protiútoku a hosté najednou vedli o dva góly. naopak domácí byli v prostřední části impotentní a stav po 40 minutách byl 1:3.

K dramatizaci zavelel ve 46. minutě mladíček Matyáš Ruber. Ten se z poloviny hřiště parádně protáhl přes dva hostující hráče a poslal míček až do brány. Šlo navíc o jeho první trefu v gulliverské dresu. Jenže místo kýženého vyrovnání VUT smutně sledovalo, jak Ústí v 51. minutě odskakuje do vedení 4:2. Domácí úzko se navíc ještě prohloubilo, když Tomáš Pšenička v 58. minutě překonal Hampla popáté a domácí naděje definitivně pohřbil ten stejný hráč, který necelou minutu před koncem dovršil hattrick.

Gulls tak na Ústí nestačili poměrem 2:6 a potvrdili, že se jim na domácí půdě proti celku ze severu Čech nedaří. I přesto však mají svěřenci Jiřího Bořeckého a Vítězslava Cardy jistotu play-off, k čemuž jim dopomohly výsledky ostatních duelů. Další utkání čeká Gulls na půdě prvního Butchisu.

Sokol Brno I EMKOCase Gullivers – Florbal Ústí 2:6
branky: 
19. Štěpán Kouřil, 46. Matyáš Ruber – 6. Tomáš Pšenička, 33. Vojtěch Esterka, 35. Vojtěch Esterka, 51. Dan Semerád, 58. Tomáš Pšenička, 60. Tomáš Pšenička; rozhodčí: Radim Sýkora – Miroslav Tkáč; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 108; zásahy brankářů: Daniel Hampl 13 – Tadeáš Dittrich 19; po třetinách: 1:1, 0:2, 1:3;