Gullivers

V mládežnických kategoriích (netýká se letní přípravy dorostu, juniorů a mužů) budou probíhat tréninky do středy 29.6.2022 včetně. Ve čtvrtek 30.6.2022 se již tréninky nekonají.

Během velikonočních prázdnin (6.-10.4.2023) jsou až na výjimky veškeré mládežnické tréninky zrušeny.

Gullivers.

Florbalový klub Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

Gulliveři ovládli domácí Turnaj elévů o pohár starosty Sokola Brno I

O uplynulém víkendu se na Sokole Brno I konal pátý ročník Turnaje elévů, který se na světlo světa vrátil po dvou suchých letech, zapříčiněných covidovou pandemií.

I do pátého ročníku zasáhlo celkem 20 týmů, rozdělených do 4 základních skupin. Gulliveři jakožto pořadatelský klub nasadili hned dva týmy, Black a White, které byly nasazeny do skupin A a D.

Tým Black se ve skupině postupně utkal s Jindřichovým Hradcem, Olomoucí, Dubňany a Galaktikos Bratislava a ze všech těchto střetů vytěžili domácí hráči plný bodový zisk, když ani jednou neztratili a svoji skupinu s přehledem ovládli.

Tým White čekali Troopers, Žilina, Litovel a Okříšky. Po konci základní části pak na jejich kontě svítilo 6 bodů za 2 vítězství, což mimo jiné znamenalo přímý postup do osmifinále turnaje. Tam na Gulls čekal tým Přerova, který však rozjel kolosální kanonádu a tým White tak po prohře 6:13 zamířil do bojů o umístění. Zde se utkal s týmem Rosic, na který bohužel rovněž nestačil a prohrou 5:9 obsadil pozici ve skupině týmů na konečném 12.-16. místě turnaje.

To tým Black, jakožto vítěz skupiny A, měl do playoff o poznání lepší výchozí pozici, když ho los osmifinále poslal na Florbal Hodonín. S ním neměli Gulliveři slitování a výhrou 10:0 nebylo o postupu do čtvrtfinále pochyb. O postup do semifinále a tím pádem i bojů o medaile se posléze Gulls střetli s Litovlí a ani ta nedokázala parní válec s gulliverským logem na břiše zastavit. Po výhře 8:1 už tak mezi Gullivery a finále stál jen jeden příkop. Ten nesl jméno Hattrick Brno, tedy vítěz skupiny C, který se v dosavadním dění turnaje prezentoval krásnou hrou a platil za jednoho z favoritů na titul. Dramatický boj o postup však vyzněl lépe pro domácí hráče, kteří tak mohli slavit postup do finále.

V utkání o zlato se tým Black utkal s obhájci trofeje z posledního ročníku, Zlínem Lions, kteří do finále prošli díky semifinálové výhře nad Troopers. Ve finále Gulliveři od začátku vedli a nakonec, v na góly bohatém utkání, zdolali zlínské hráče poměrem 10:5 a vystoupali až na vrchol.

Jako bonbónek byla navíc gulliverská gólmanka Karolína Siudová vyhlášena do turnajového all-star týmu.