Gullivers

V mládežnických kategoriích (netýká se letní přípravy dorostu, juniorů a mužů) budou probíhat tréninky do středy 29.6.2022 včetně. Ve čtvrtek 30.6.2022 se již tréninky nekonají.

Během velikonočních prázdnin (6.-10.4.2023) jsou až na výjimky veškeré mládežnické tréninky zrušeny.

Gullivers.

Florbalový klub Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

Deset gólů a postup. Gulls jsou ve čtvrtfinále

Za stavu 1:0 pro Gullivery se v neděli osmifinálová série přestěhovala na sever Moravy, kde již Gulls mohli rozhodnout o svém postupu mezi nejlepší osmičku soutěže. Stejně jako Gulliveři v sobotu, ani Letka neměla k dispozici své domácí prostředí a druhé osmifinále se hrálo na vítkovické Dubině.

Na první gól se čekalo podobně dlouho jako v sobotu v Brně. V 10. minutě ukořistil míček Jakub Matula, poslal ho na Adama Boušku, který jej poslal do brány. Ve 13. minutě už to bylo 2:0. Další chybu Letky potrestali z přečíslení 2 na 1 Foret s Videmanem. Pro prvního jmenovaného to tak bylo prolomení střelecké smůly, která ho provázela v prvním utkání série. O minutu později navíc Adam Bouška opět loupil a sám poslal míček za brankáře Letky potřetí! Až poté se domácí zmohli na odpověď. Krásnou ranou snížil na 1:3 Hubl a za tohoto stavu se odcházelo do kabin.

Na další gól se čekalo až do 32. minuty, kdy další ztrátu domácích vystihl Bouška a dobře vyřešený brejk vedl v další branku 1. formace. Na konci akce stál tentokrát Jakub Matula. Když pak ve 35. minutě v přesilovce vymetl bližší šibenici Václav Černoch, začínalo být pořádně veselo. Zvlášť, když o minutu později využil další přesilovku Bouška, na kterého ještě chvíli před koncem třetiny navázali výborně vyřešeným protiútokem Ulman s Videmanem, jenž zvýšil už na 7:1! Stav na tabuli korespondoval i s počtem střel za druhou třetinu, kdy Gulls Letku k žádné střele na bránu nepustili a sami ji trefili 8krát.

Už na 8:1 zvýšil ve 42. minutě Dokládal, jemuž před branku pohotově předložil míček Matula. Na to sice o chvíli později zareagoval domácí Jurdzin, který se štěstím přehodil Krupu, domácím to však nebylo nic platné. Nepomohla jim ani přesilovka po faulu Novotného a ve 48. minutě další fatální chybou nabídli další brejk Ulmanovi s Videmanem, jenž vstřelil svoji druhou branku v utkání. Stejná dvojice byla i u desátého gólu. Ulmanův pas na volného Videmana si do brány srazil domácí West a nešťatsně tak podtrhl nevydařený výkon domácích.

Gulliveři podruhé v sezóně nasázeli Letce 10 gólů a po dvou vítězstvích postoupili do čtvrtfinále, kde je v jihomoravském derby čekají florbalisté Znojma.

FBC Letka Toman Finance Group – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers 2:10
branky: 
16. Dominik Hubl, 44. Václav Jurdzin – 11. Adam Bouška, 13. Tomáš Foret, 15. Adam Bouška, 32. Jakub Matula, 35. Václav Černoch, 36. Adam Bouška, 39. Jan Videman, 42. Alex Dokládal, 48. Jan Videman, 54. Martin Ulman; rozhodčí: Pavel Kačer – Ondřej Vašíček; vyloučení: 3:2; využití: 0:2; diváků: 85; zásahy brankářů: Tomáš Petr 14 – Matyáš Krupa 12; po třetinách: 1:3, 0:4, 1:3;