Gullivers

V mládežnických kategoriích (netýká se letní přípravy dorostu, juniorů a mužů) budou probíhat tréninky do středy 29.6.2022 včetně. Ve čtvrtek 30.6.2022 se již tréninky nekonají.

Během velikonočních prázdnin (6.-10.4.2023) jsou až na výjimky veškeré mládežnické tréninky zrušeny.

Gullivers.

Florbalový klub Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

Jihomoravské derby! Gulls přivítají Znojmo

I přes vodopády řeky plynou dál, svět se točí, točí, voda padá. Stejně teče i letošní sezóna 1. ligy, kterou o následujícím víkendu čeká 22. kolo základní části. V něm do Brna přijedou hráči Znojma a VUT tak uvidí letošní druhé jihomoravské derby.

V něm ale nečeká Gullivery nic jednoduchého, jelikož se Znojmu daří možná až nad očekávání a v tabulce mu patří druhá příčka o bod za vedoucím Ústím. Svěřenci Jana Šťastníka jsou tak zatím nejlepším z týmů na jihu Moravy, na třetí Bulldoky mají náskok 4 bodů, na sedmé Gullivery pak rovných 20. Za vším pak stojí především vyrovnanost výsledků, kdy Znojmo neztrácí (až na výjimku s Petrovicemi) body se slabšími soupeři a k tomu jsou hlavně doma schopni porazit kohokoliv. Nepřehlédnutelný podíl na tažení týmu z kraje vína v pohraničí pak nese Jiří Šrámek, s 61 body vedoucí muž produktivity celé ligy. Ve Znojmě si tak reálně mohou pokládat otázky týkající se postupu o patro výš.

Smutní však nemusí být ani Gulliveři. Ti mají 5 kol před koncem jistotu účasti v play-off a tedy i úplný klid od sestupových starostí, které se jich letos týkat nebudou. Za sebou navíc mají 4 výhry v řadě, včetně nejnovějšího skalpu Karlových Varů z posledního víkendu. Ten bude na výstavce viset hodně vysoko. A stejně jako Znojmo, i Gulls mají na špici bodování své koně. Václav Černoch s Jakubem Matulou jsou na děleném 2. a 4. místě bodování. První vzájemný zápas proběhl koncem října ve Znojmě. Na dohled rakouské hranice byli tehdy šťastnější právě hráči Znojma, kteří vyhráli poměrem 6:4.

Pokud je řeč o sérii výher, mohou Gulliveři přidat pátou výhru v řadě, Znojmo však může zapsat již čtrnáctou výhru v řad, což už je velmi úctyhodné číslo.

Utkání začíná v sobotu v 18:30 na VUT. Podpořit nás můžete přijít přímo na halu, nicméně prosím dbejte na dodržování hygienických opatření. Stejně tak můžete utkání sledovat online.
Psaný online přenos najdete zde.
Video online přenos najdete zde.